Feel the Music 1

Organisatie:

Dit evenement wordt van harte aanbevolen door een commissie bestaande uit:

Hr. P.A.C.M. van der Velden, Burgemeester van Breda.

Hr. R.H.M. Scheffer, plaatsvervangend gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie.

Mw. Marlice Dreessen, directrice van de VVV in Breda.

Mijn naam is Jan van den Brandt en ik ben zowel initiatiefnemer als dirigent van dit Promsconcert ‘“Feel the Music”’. De ambitie om beroepsmatig als musicus en Arrangeur werkzaam te zijn kwam in een stroomversnelling sinds mijn HaFa directiestudie aan de Bourdon Hogeschool te Bilthoven. Inmiddels ben ik als dirigent verbonden aan de opleidingsorkesten of A-orkesten van:

Muziekvereniging Fidelis Breda

Harmonie Volksvlijt & Volksvermaak Waspik

Harmonie TOG Berlicum

Muziekvereniging TOG Engelen en

Harmonie St. Caecilia Bavel.

Een aantal van mijn Arrangementen is door muziekuitgeverij Bronsheim uitgebracht. Tijdens de repetities probeer ik door mijn enthousiasme de muzikanten te ondersteunen tot een maximale presentatie.

In samenwerking met Jan van den Brandt ben ik verantwoordelijk voor de regie van “Feel the Music”. Het is prachtig om bezig te zijn met zo'n groots opgezet muziekspektakel. De vastberadenheid, inzet en enthousiasme van iedereen heeft veel indruk op mij gemaakt. Allemaal met een doel. Zweten en genieten! In het dagelijks leven ben ik werkzaam op een Intensive Care en heb een eigen bedrijfje. Daarnaast ben ik theatermaker en –speler in de vorm van toneel en cabaret en als aller belangrijkste vader van twee kinderen.

v.l.n.r.

Conny de Hoon (secretariaat), Toon Seelen (P.R.), Wilhelmien Franken (logistiek), Jan Ossenblok (financiën), Czesiu Helinski (logistiek), Johan de Koning (voorzitter).

Combo:


Leadgitaar Ilo Johannis: Ik speel vanaf mijn 9e à 10e jaar gitaar, sta al vanaf mijn 14e jaar op het podium en ben er sindsdien ook niet meer vanaf gekomen. Ik ben alleen nog maar hele dagen met muziek bezig, hetzij met spelen danwel het produceren ervan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat, gewoon muziek maken en het beleven ervan, het allerbelangrijkste is. Ik ben momenteel bezig met de jeugd ervan bewust te maken wat het beleven van muziek maken is, maar daarnaast speel ik nog met een band waarvan de opbrengst voor goede doelen is.

Piano: Ellen Vermeulen: Ik ben 38 jaar en woon in Etten-Leur. Naast mijnwerk als radiodiagnostisch laborant in het Amphia ziekenhuis, heb ik heel wat passies. Op de eerste plaats is dat mijn gezin en dan volgt de muziek.Dan blijven de sport, vakanties, koken, lezen en vrienden over. Het maken en luisteren naar de diverse stijlen van muziek, geeft me altijd een energieboost. Dit kan ik overdragen op mijn kinderen.

Basgitaar Sanul Wilmer: Ik ben 25 jaar en een collega van Jan van den Brandt. Al sinds mijn twaalfde heb ik in een band gespeeld en altijd veel plezier beleefd aan muziek en het maken ervan. Ondanks dat die band niet meer bestaat is muziek nog steeds mijn grote passie. ‘Feel the Music’ is voor mij een nieuwe mogelijkheid om lekker muziek te maken met andere mensen en daar gewoon weer eens "ouderwets" van te genieten!

Zanggroep Catalpa:

Catalpa is een zanggroep, die enkel uit vrouwen bestaat. Het koor bestaat al 23 jaar en is begonnen in De Moer als jongerenkoor. In de loop der jaren is er een wisseling geweest van repertoire en dirigenten. We hebben momenteel 20 zingende leden, die veelal uit Dongen en omgeving komen. De leeftijd ligt ongeveer tussen de 25 en 45 jaar. Net als de gelijknamige boom, zijn wij constant in beweging en bezig door te groeien tot een koor met een eigen uitstraling. We zingen een diversiteit aan nummers, veelal vierstemmig. Sinds januari 2008 is Wout Kwakernaat onze dirigent/pianist. We vinden het een uitdaging om deel te nemen aan “Feel the Music”. Wij wensen U een muzikale avond toe met veel luisterplezier.

Voor meer informatie: www.koorcatalpa.nl.

Dansgroep Bella Donna's:

De Bella Donna's is een vriendinnen dansgroep bestaande uit 35 meiden. Wij trainen wekelijks anderhalf uur en treden daarnaast regelmatig op tijdens huldigingen, feesten, braderieën etc. De groep is in maart 2008 bij elkaar gekomen. Onze gemeenschappelijke passie is natuurlijk dans en alle meiden hebben in het verleden lesgehad van Astrid. Sommigen slechts enkele jaren, anderen al wel tien jaar. Wij vormen een bont gezelschap, zo varieert de leeftijd tussen de 11 en 35 jaar, is het dansniveau binnen de groep erg divers, hebben we allemaal onze eigen voorkeuren binnen de verschillende dansstijlen, maar toch maken we altijd een mooie show van ieder optreden. Bij ons staat het plezier in het dansen centraal. Astrid van Loon, de 'choreografe' van de Bella Donna's, werd gevraagd of ze mee wilde werken aan ‘Feel the Music’. Het antwoord was niet zo moeilijk. Zo'n unieke kans krijg je niet zo vaak. En nu staan we dan hier! 19 Bella Donna's doen in Breda mee aan ‘Feel the Music’. U kunt meer informatie over ons vinden op : www.belladonnas.nl (06-13939416)


Spaanse Dansschool Ritme Rosario:

Locatie's: Sol y sombra te Breda, Prinsenkade 1 en De Boodschap te Rijen Nassaulaan 62/-64, Danslessen /workshops. Aandacht wordt besteed aan:

danstechniek /voetenwerk / dansen met waaier / manton / palmas (ritmisch klappen) /compas.

De beginnersgroep start met Sevillanas, danstechniek, braceo (arm en handtechniek), Zapatear (voeten-werk), gelijktijdig wordt er gestart met andere dansen. Opbouw lessen: warming up, voetenwerk, dans /choreografie, en cooling down. Doel: één maal per jaar eindejaarsuitvoering.


Programma:

Arrangementen: Klik op logo

Deelnemende muzikanten:

Sopraansax:


Marie-Louise Colin

Mariel Schonenberg

Alt Sax:


Emily van Ham

Caroline Lanting

Martien van Oers

Tenorsax:


Ankie Franken

Jan van de Kerkhof

Sjaak Klein

Piet Snoys

Baritonsax:


Ingrid van de Langenberg

Bugel:


Wilko Aertse

Ad van de Broek

Czesiu Helinski

Dorene van der Hoofden

Cees de Hoon

Esther de Klerk

Jeroen Nous

Kirsten Oudmaijer

Niels Vries

Trompet:


Wilco Colin

Richard Dreumel

Jurgen Graumans

Martijn Heintges

Claudia de Hoon

Liejan van Horen

Jeroen Luijcks

Rob Maulany

Trombone:


Kees Koijen

Jasmijn Maes

Danny Meessen

Jozef Puls

Bas Vermeulen

Hoorn:


Elly-Ann van Alphen

Ad de Boer

Dagmar D'hondt

Bram Hazenberg

Bariton:


Conny de Hoon

Jan Hop

Jan van Horen

Bastuba:


Tjerk Franken

Martin Jongeneelen

Piet Joosen

Mart van de Luitgaarden

Percussie:


Celina de Hoon

Hans van Horen

Elroy Snoeren

Bas van Steen


Solisten:

Babette Sonderman

Als klein meisje vertelde ik mijn ouders dat ik in een koor

wilde zingen en zo kwam ik terecht bij het kinderkoor van

de muziekschool. Tot mijn 21e jaar heb ik altijd in moderne koren gezongen. Daarnaast heb ik een tijdje zangles gehad op de muziekschool. Nadien heb ik besloten, dat solozang me toch meer ligt. Musicals vond ik altijd al geweldig en ik heb dan ook een aantal keer meegedaan in amateurmusicals, waaronder de Gilze musical 'Stijlloos'.

Dirk Debognies

Ik ben 32 jaar en woon in Etten-Leur. Ik zing al sinds mijn jeugd en vanaf mijn 15e speel ik gitaar. Voorts heb ik in diverse bandjes gespeeld. Ik heb op de Havo muziek als eindexamen gedaan.

Shirley Bos

Van kleins af aan ben ik geïnteresseerd geweest in muziek; zowel vocaal als instrumentaal. Ik heb vijf jaar lang lier en vijf jaar lang gitaar gespeeld onder andere aan de Nieuwe Veste te Breda. Ik heb op de middelbare school Markenhage twee jaar zangles gehad en intensief meegedaan aan optredens in de Mezz en op school. Via Markenhage heb ik mijn huidige bandleden leren kennen. We zijn nu ongeveer één jaar samen en spelen qua muziekstijl: pop en rock.

Yolanda Martin

Ik werk sinds een paar jaar als kinderleidster op een buitenschoolse opvang en dat bevalt me prima. Het is elke dag weer gezellig met de kids! Muziek is altijd mijn hobby geweest. Vooral het luisteren naar muziek en het bezoeken van optredens groot en klein. Vroeger zong ik met een aantal vriendinnen in een kerkkoor in Delft en speelde ik ook dwarsfluit. Twee jaar geleden heb ik twee seizoenen zangles gevolgd in Wagenberg bij Renze Ferwerda.

Arjan van Halteren

Ik ben 27 jaar en woon in Breda. Ik ben leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs en ben altijd al met muziek bezig geweest. Ik speel al lange tijd gitaar, o.a. bij verschillende koren en neem regelmatig deel aan projecten. In het verleden heb ik ook in bandjes gespeeld.

Af en toe gaat het kriebelen en krijg ik zin om i.p.v. de

gitaar de microfoon ter hand te nemen.


Marc Franken

Vanaf mijn 16e ben ik actief met optreden. Eerst zo'n 10 jaar als leadzanger in een amusement orkest, waarmee ik op verschillende podia heb gestaan. In deze periode heb ik een jaartje zanglessen gevolgd, met name omdat het vele optreden te veel van mijn stem vergde. Op dit moment zing ik solo met bands onder de  naam ''CRAMMIE'' op openingen, diners, recepties etc. als background, easy listening of als aanvulling op feesten etc.


Cheryl Tjin-a-Koen

Ik ben begonnen met zingen toen we met school naar een zangworkshop gingen en toen dacht ik van: het klinkt toch niet echt verkeerd. Dus ben ik me er helemaal in gaan verdiepen. Vorig jaar in de muziekles moest ik zingen voor de klas (met microfoon). Dit bleek behoorlijk bij de klas en de leraar in de smaak te vallen. Nu doe ik als cv-vak ook muziek. We hebben een soort band waarbij ik één van de 3 zangeressen ben.

Arjan Wijngaards

Ik ben 41 lente's jong, getrouwd, heb 3 kinderen en woon

in Bavel. De link tussen mij en Fidelis is natuurlijk Jan van

den Brandt. Maar in een donkergrijs verleden ben ik zelf ook nog lid geweest van de drumband van Fidelis. Zingen doe ik vooral voor de lol en om af en toe eens lekker los te

kunnen gaan. Ik heb dan ook erg veel zin in F.T.M. en hoop er met de hele club een mooi feestje van te maken.


Erna van Doorn

Ik heb vanaf mijn 14e in een koor gezongen, daarna heb ik vier jaar meegezongen met de Baronieoperette. Ik heb 4 jaar zangles gehad van Lucie Hillen. Heb op één na alle Bredase revues meegezongen in het Chassé theater en vorig jaar voor het eerst de Matthäeus Passion met het Bach koor van Brabant.


Alexandra van Riel

Ik zit op het OLV in Breda en zit nu in 4 Havo. Ik heb ongeveer 5 jaar zangles gehad en ben nu ruim een jaar bezig met piano lessen, met als doel: mezelf te gaan begeleiden tijdens het zingen. Muziek is echt een hele grote passie van me. Ik luister naar alle soorten muziek en kan bijna overal wel van genieten. Bij het zingen hou ik het meestal bij ballads of pop/rock muziek. Nu wil ik mij gaan richten op jazz en soulmuziek. Naast muziek maken doe ik ook nog andere dingen, zoals: paardrijden en dansen(bij Ghislaine Dance Company)

Carin Bock

Hallo, ik ben Carin Bock en zingen is mijn grote hobby. Thuis zongen we met het hele gezin, vooral op vakanties tijdens wandelingen of autoritten. Later ben ik bij het jongerenkoor in Bavel gegaan. Na een aantal jaren ben ik zanglessen gaan volgen en daarna ben ik op het gemengd koor in Bavel gegaan. Naar aanleiding van Bavel Izz Music is er een popkoor ontstaan en daarvan maak ik sinds de oprichting deel uit. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.


Stef, Frank en Stijn

Frank is 13 jaar, zijn hobby’s zijn contrabas spelen en basketbal. Stef is 13 jaar en woont in Breda. Hij zit in het 2e brugjaar Havo/VWO op de middelbare school Markenhage. Zijn hobby's zijn skeeleren, schaatsen en natuurlijk panfluit spelen. Stijn is 15 jaar en zit op Mencia de Mendoza lyceum. Hij speelt al 6 á 7 jaar accordeon met les op de muziekschool. Zijn hobby’s zijn modelbouw en scouting.

Jeannette van der Donk

Zingen is mijn grootste hobby en zing al 12,5 jaar in Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk. Drie jaar geleden heb ik ook meegezongen in Dinther Proms en heb verschillende jaren zangles gehad van Mw S. van den Berg te 's- Hertogenbosch. Ik speel bariton in het opleidingsorkest in Berlicum. Op dinsdagmiddag speel ik ook nog in het vrouwenorkest "Het onvermeidelijk" in  Veghel, o.l.v. Marc v Kessel.

Ton Wijngaards

Ik ben 74 jaar en woon in Etten-Leur. Zolang als ik weet, ben ik al met muziek bezig. Had als bijvak “zang” op het conservatorium. In het verleden ben ik ook nog vele jaren dirigent geweest van muziekvereniging Fidelis. Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd nog mee kan doen met dit gebeuren.

Mark Brands

Ik ben al heel vroeg in aanraking gekomen met het

Nederlandstalige lied. Daarna heb ik zo links en rechts wat talentenjachten gedaan en het Smartlappen Gala in Gilze-Rijen. Daarna ben ik Jacques Herb tegen gekomen. Hij heeft mijn 1e single geschreven. Deze singel kwam geheel ten goede van de Stichting Najjar, het doel waar ik me voor inzet. En vervolgens ben ik met Bouwval Gezocht op RTL 4 wat bekender geworden als De Zingende Tegelzetter.

Jeffry Kools

Ik ben 41 jaar en van beroep uitvoerder in de wegenbouw.

Ik voetbal vanaf mijn zes jaar en doe dat nog steeds actief. Verder tennis, fitness, en spin ik. Ik ben met zingen echt begonnen na de eerste Bavel Izz Music drie jaar geleden. Sindsdien zing ik wel eens op feestjes en partijen en doe mee in diverse themashows in de regio. Ik ben getrouwd en heb twee zoons in de leeftijd 10 en 13 jaar, en ben woonachtig in Bavel.


Angela Meessen

Ik ben de zangeres van de Classic rockband PRIME en zing jazz in Swing- and Jazzband “Jazzkefet”. Met behulp van mijn gitaar schrijf ik eigen nummers. In de nabije toekomst wil ik ook meer aandacht geven aan het arrangeren van mijn eigen repertoire. In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige in het Amphia ziekenhuis te Breda. Ik ben daar net op de IC begonnen

met de opleiding voor IC-verpleegkundige.


Isabella Looman

Ik begon op 9-jarige leeftijd met vioolles op de muziekschool in Breda. Daarna studeerde ik aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Mijn docente daar was Annemieke Corstens. Tijdens mijn studie nam ik deel aan diverse orkest- en kamermuziekprojecten. Ook volgde ik masterclasses bij onder andere Hagai Shaham, Het Storioni Trio en jazz-violist Tim Kliphuis. Tegenwoordig geef ik privéles aan zowel beginnende als gevorderde leerlingen en werk ik als freelance-violiste.


Buikdanseres Lauri

Buikdanseres Lauri, ofwel Hester de Vries, heeft een brede dansachtergrond opgebouwd door lessen in ballet, volksdansen, stijldansen, yazz-ballet en square-dansen. In 1994, tijdens haar biologie-studie in Wageningen, is zij buikdanslessen gaan nemen bij Letty Vos. Na zeven lesjaren bij deze bekende docente volgde Hester nog vele lessen en workshops van diverse binnen- en buitenlandse docenten. In 2005 heeft zij de ‘Verdiepingscursus’ afgerond. Dit is een opleiding voor startende docenten en gevorderde danseressen voor de oriëntaalse dans, gegeven door vier bekende Nederlandse docenten: Mariska Assink, Farouq, Letty Vos en Salomé. Sinds 2004 geeft Hester de Vries wekelijks lessen in de oriëntaalse dans en geeft op aanvraag workshops en optredens. Nog steeds blijft zij zich middels scholing verdiepen in de diverse oriëntaalse dansstijlen.

Succesvol "Simply the Best' op 10 oktober afgesloten!